Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Okategoriserade

1 2 3 98

Utställning

Söndagen den 16 feb så ska jag och några valpköpare på utställning. Jag har anmält Chloe och Ixi, Maria kommer med Isak, Öivind kommer med Dino, Anders kommer med Hilda och Magnus kommer med Leo. Jag tycker det är jättekul att ni visar era hundar.

Fias rehab går framåt, jag tycker hon blir starkare och starkare för varje vecka. Vi har ökat promenaderna. Vi simmar 3 ggr/v och går på vattentrask med sjukgymnast på onsdagar. Hon tycker det är jättekul att simma och hoppar från rampen. Jag kastar leksaker som hon ska simma efter. Jag har typ 10 olika leksaker som vi byter med för att hon ska ta ut simtagen ordentligt, jag får lika mycket motion som Fia, jag springer runt bassängen för att hålla upp motivationen att simma ordentligt hela tiden. Fia har nämligen kommit på att man flyter i flytväst och vill gärna fuska med bakbenen och det är ju bakbenen som ska jobba. När vi mätte muskelaturen hos sjukgymnasten så hade hon ökat 1 cm i omfång på det trasiga benet på 2 v så vi fick mycket beröm 🙂

Fia

Min lilla söta Fia bröt benet den 2 december och fick 2 spiralfrakturer på vänster bakben. Hon lekte med Winna och det var halt, vände mig bort i 2 sekunder och sedan händer det. Fia skrek rakt ut i smärta och benet pekande ut från kroppen. Det gjorde så ont i mitt hjärta. Vi lastade in henne i bilen och begav oss till Bagarmossens djursjukhus. Hon röntgades där och man såg spiralfrakturen. Det här hände alltså på tisdags morgon, Bagarmossen erbjuder mig operation på torsdag morgon, torde att jag skulle svimma. Hur dumma får man bli, skulle hon ligga i 2 dygn med smärta, inte kunna gå på toaletten osv. Jag sa, att det är bara att sätta igång och ringa och få ett annat sjukhus som har tid att operera henne, tänker inte vänta! Till slut så fick jag tid på Södra djursjukhuset och jag åkte dit och hon opererades på tisdag eftermiddag. Hon fick en metallplatta med 7 skruvar. Operationen gick bra och jag hämtade henne dagen efter. Benet var jättesvullet och hon hoppade på 3 ben när jag hämtade henne. Nu började tillsynen av henne 24/7. Vi masserade och kylde benent, hon fick bara gå ut och göra sina behov, sedan var det stillhet som gällde. Jag visste och vet att det här kommer att bli en utmaning av dess like då hon inte är speciellt stillsam av sig. Svullnaden gick ner efter 2 dgr och hon började stödja på benet. Första veckan gick bra att hålla henne i stillhet, hon hade säkert ont och var lugn bara därför. Det har nu gått 3 v och 3 dgr sedan operation och hon är ett monster. Hon skulle helst bara springa och brottas om hon fick bestämma. Det vi nu har gör är att börja träna upp styrkan i bakdelen och hon får gå på 10 min promenader. Hon ska efter nyår börja vattenträna.

1 2 3 98