Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: augusti 2012

Jaktprov

Jaktprovet gick åt helvete. Bella löper här hemma, jag vet att han brukar bli väldigt revirpinkande när tikarna löper, men inte att han skulle pissa in hela provområdet. Första markeringen skjuts och den fixar han galant. Så kommer vi till söket. Han går ut tar en kråka i munnen och pissar. J-a hund!! Han fixade hela söket men höll på med en massa annat inkl pinkande. Sedan kommer vi till nästa markering. Han ser var markeringen faller. Jag skickar honom och då försvinner han ur synfältet och är bort ett tag, sedan kommer han tillbaka, tar kråkan och kommer in till mig. Han visste hela tiden att fågeln låg där men ”han skulle göra annat först”!!!! Sedan var det vatten, det jag trodde innan start skulle bli ett problem. Ganska sörjigt och med jättemycket vass. Här var det inga problem alls, han simmade hämtade första anden. Vid andra markeringen som hamnade mitt i vassen, den hämtade han som ingenting. Jag var så besviken efter provet, vi fick ett tredjepris, surt  😐 Nu får vi se om vi kommer med till Enköping, det är 64!!! anmälda och bara 16 får starta. Tänkte eventuellt anmäla mig till Ornö också, måste bara fundera lite först.

Nu till något roligare. Valparna har öppnat ögonen och börjat gå så smått. Det är ett fasligt liv i valplådan efter matintag då har de energi. De är så söta nu, som små björnar som tultar omkring. På torsdag ska de få sina första smakportioner. Förresten jag har klippt allas klor, var ett pillerjobb kan jag säga. Jag klippte baktassarna när de åt och när mamma tvättade dom i rumpan så passade jag på att klippa framtassarna, gick jättesmidigt 😆

Avmaskning

Idag har jag avmaskat valparna. De var inte direkt roade att få kräm i munnen. De for omkring med huvuderna, hälften hamnade på filten och hälften förhoppningsvis i valparnas mage. Fick ta en till avmaskningsrunda så nu förhoppningsvis har de fått tillräckligt.

Valpar och träning

Tiden flyger iväg och valparna är imorgon 2 v och första avmaskningen väntar, ska bli kul och se reaktionen, om de tycker om det eller ej. Valparna väger nu över 1,5 kg och är riktiga köttbullar, de har börjat att ställa sig på benen, även om det är väldigt ostadigt. Ögonen håller också på att öppnas. De är så söta allihopa.

Träningen igår gick bra för Atlas och mindre bra för Wilma. Vi hade gås med, den var gigantisk. Atlas hämtade gåsen på söket, det tog lite tid att få tag på ett bra sätt om jättefågeln men han gav inte upp. Wilma hittade också gåsen men vill inte ta den. Jag tror att hon är skendräktig. Hon vill helst inte göra någonting just nu. Enkelmarkeringarna gick ockå bra med god fart för Atlas. Det var gåsen som ställde till problem. Han fick fjädrar i munnen och när han väl fått upp den så snubblade han på huvudet, men efter lite övertalning så kom han in med gåsen, resten av fåglarna fungerade jättebra. Lillfia ville inte hämta fåglar alls på markeringarna. Första fågeln gick bra men de andra så gick hon fram och nosa och sedan skulle hon inte apportera fågeln. Efter lite hjälp från Nina och stöd från mig så kom hon in till slut och då fick det vara bra. På lördag är det jaktprov, jag börjar redan bli nervös, ska försöka hålla nerverna i styr när vi startar, är inte så lätt.

Valparna är inne på sitt 8 dygn

Valparna växer och frodas, den största hanen väger nu över 1 kg och den största tiken ligger inte långt efter på 960 gr. De är så kul att sitta och titta i valplådan. Man vill bara pussa på allihopa.

Träningen gick rätt så hyfsat igår. Wilma var duktig och hämtade apporterna. Hon simmade både på öppet vatten och i vass. Ett tag kämpade hon som en galning i vassen och satt fast, jag var beredd att hoppa i efter lilltjejen. Men till slut kom hon loss, det avskräckte henne inte utan hon simmade i vassen igen efter nästa apport. Hon har utvecklats något enormt den sista månaden och börjar bli riktigt duktig 🙂 Atlas simmade också i vass och på öppet vatten. Han är en duktig markör och markerar och kommer ihåg var apporterna ligger. En apport hamnade i det mest otillgängliga stället i hela vassen, efter lite stöd och uppmuntran fixade han det och kom in. Han var så stolt efter bedriften. Han viftade på svansen och bar dummiesen med högburet huvud, med all rätt. Nästa helg är det jaktprov, så nästa vecka är det träning med fågel och kanin som gäller.