Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: november 2012

Snö, :) tycker hundarna, :( tycker matte

Nu har den efterlängtade snön kommit tycker hundarna, matte är inte lika förtjust. Olga vill helst vara ute hela tiden likaså Wilma som har mycket spring i bena. I onsdags gick vi spår och jag tycker nog att Atlas var lite lugnare när det gäller spårdelen fast det gick lite för fort. Wilma spårar i ett mycket bättre tempo men hon virrade bort sig lite när hon slarvade men hittade tillbaka till spåret själv.

Inga framtänder kvar snart :)

Olga har tappat två framtänder, så nu kan hon inte bita lika hårt längre 😉 Hon växer och har blivit en alldeles underbar liten hund, snygg och alltid glad och pigg, är så nöjd med henne. Jag har anmält henne till utställning i januari i Sollentuna rackethall och så ska vi vara med på Labradorklubbens utställning i februari i Skogåshallen, skönt med inomhusutställningar!

Jag har fått en hälsning från Olgas bror Romeo som bor i Skogås med familj, här kommer en bild. Olga och han är väligt lika 🙂

Viltspår

Idag har Nette, Pia och jag gått viltspår med hundarna. Atlas gasade på som vanligt med matte hängandes efter. Wilma spårar i bra lugn takt, tappade lite spår och behövde lite hjälp. Olga gick sitt första viltspår idag. Det var lite läskigt först men när hon hittade skanken så släppte hon den inte, gick inte ens att byta mot godis 🙂 Tack Pia för bilderna!

Finbesök :)

Idag har lilla (eller stora) Nova varit och hälsat på oss. Hon är så fin, perfekt i kroppen och har ett jättefint huvud, så lik sin mamma. Kommer att bli en riktig liten pärla. Olga var glad över att ha en lekkamrat igen om än bara för en stund 🙂