Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: januari 2013

Årets Labrador 2012!!

Idag fick jag ett väldigt roligt samtal från Labradorklubben, Atlas har blivit Årets Labrador 2012 och jag är så nöjd och glad! Vi får ta emot hederspris i mars på styrelsemöte i Upplands Väsby. Jag tycker att det är så kul att han blev vald, han är världens bästa hund!

111016 apportering 001

Väntan på löp :)

Vi väntar och väntar, när ska Wilma löpa…..? Hon är i full päls nu och riktigt snygg,  jag ångrar att jag inte anmälde henne till Kumla utställningen, men jag trodde hon skulle löpa när som helst. Men vi får hoppas att hon börjar löpa i februari, skulle var så fint och få sommarbebisar. Jag längtar efter valparna efter Wilma och Atlas, det är så bra hundar, han är frisk och jätteduktig, hon är frisk och jätteduktig, hoppas att det blir friska, duktiga barn efter dom. En liten tjej skall stanna hos oss och det ska bli så kul att se dom växa upp, jag längtar!!!

Idag har vi kört med apportkastaren och Wilma springer som en galning som vanligt. Hon lämnar nu alltid av i handen, så det sitter äntligen nu efter all träning. Jag har inte kunnat träna ordentligt pga av all snö, så de var riktigt taggade idag. Det nya stjärnskottet Lilly var alldeles till sig vid dagens träning. Hon har inte bott så länge hos oss och det har inte blivit någon riktigt träning för hennne, hon kom till oss i mars och sedan i maj löpte hon och sedan fick hon små bebisar, så idag var första dagen med apportkastaren för hennes del. Hon var som handen i hansken, fan va hon sprang, hämtade och lämnade av i min hand. Mot slutet var hon så i gasen att hon tjöt för att det var så roligt. Kul att se henne så här, hon är så lugn i vanliga fall, men det här tyckte hon var riktigt kul! Så nu ska hon få träna så får vi se hur de går. Om det fortsätter så här kan jag nog starta henne i vår innan hon ska få sin sista kull, det skulle vara roligt. Jag har åter börjat få träningslust som har legat lite lågt för ett tag, nu önskar jag lite varmare väder, det är inte kul att stå ute i -20 grader och få kramp i fötterna, även hundarna tycker att det är gränsen på kyla.

På söndag bär det iväg till Kumla (baaaara 23 mil enkel resa), vi ska på utställning. Jag har anmält Lilly, så nu får alla hålla tummarna att det går bra.

Här kommer en film från dagens promenad, det är Wilma och Atlas som springer 🙂 Klicka på länken nedan.

http://youtu.be/x-nkA_YLgHQ

Trött på snön!!!!!

Nu hoppas jag att snön försvinner så att jag kan börja träna ordentligt igen. Wilma ska snart börja löpa och Lilly är idag i höglöp så vi har börjat separera hundarna. Lilly vill gärna lura med Atlas på ”upptåg” 🙂 Jag har börjat klickerträna Olga så nu kan hon sitt, ligg och skall. Nu ska jag sätta igång med att befästa kommandot apport, jag skulle gärna vilja starta henne på jaktprov i höst. Man måste ju ha mål 😉 Jag ska anmäla Lilly till utställningen i Kumla siluetter av januari, jag och Nina åker tillsammans med hundarna, ska bli kul.