Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: februari 2013

Ingen vanlig dag ;)

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Wilmas 2 års dag!! Hurra, hurra, hurra. Lilla envisa damen har blivit stor. Kan inte fatta att vi hämtade henne för nästan 2 år sedan, vart tar tiden vägen, för äldre blir jag  ju inte 😉 I morse när vi var vi skogen hittade Wilma en hartass, lite udda fynd har inte sett någon förut, vilket hon sprang och briljerade med. Atlas var så avundsjuk, han ville ju också ha en hartass. Sen kommer matte och förstör allt, hon tar hartassen och hänger upp den i ett träd. Något sura hundar. Men Wilma löper nu och allt som går att äta ska ätas även hartassar. Vi gick vidare vad hittar inte Atlas, jo ett jättestort vildsvinsskinn som han bara måste visa upp för flickorna. Wilma blir som galen, hon vill också ha ett sånt fint skinn. Resultatet blev att det var ta mej fan vildsvinshår överallt, vilka alla tjejer proppar i sig! Efter mycket om och men så hänger även nu ett vildsvinsskinn i ett träd.

Viltspår7

Äntligen!!

Wilma har satt igång och löpa 🙂 Ska bli jättekul att para henne med Atlas, längtar verkligen efter den här kullen. Jag har ju anmält Wilma till utställningen i Strängnäs så vi får nog ställa in den för Wilmas del, åker bara med Atlas. Våren är också på antågande här och snön smälter lite för varje dag och solen värmer, kan inte bli bättre 🙂 Idag blir det träning med Atlas och Wilma. Tänkte köra dirigeringar, stoppsignal och inkallning. Tänkte anmäla mig och Atlas till kurs nu i mars/april, vi behöver en spark i baken och komma igång ordentligt. Måste kolla in de olika jaktproven också för att se vilka som är lämpliga.

snödroppe

Labradormästerskapet 2013

Nu har jag gjort det, jag har anmält Atlas och mig till Labradormästerskapet 2013, jag vet att det är tidigt men måste ha ett mål att träna emot. Jag har bokat campingstuga och mat, ser verkligen fram emot det här, ska bli skitkul!! Kortet är lite suddigt men man hinner inte med att fota alltid 🙂

100129 013

Träning

Nu är det dags att börja träna igen efter vintervilan, har inte haft så mycket ork till att träna men det börjar bli dax nu. Atlas och jag gjorde enkelmarkeringar igår och han var så glad. Han var heltaggad och gjorde allt perfekt. Han var nöjd över att ha matte själv. Han och jag gick en ensam runda i skogen idag och lyckligare hund får man leta efter. Du och jag matte!

Jag ska börja träna grunder med Wilma igen, hon har legat av sig lite under vintern och jag måste köpa en ny klicker, har slitit ut den jag har, hur man nu kan göra det?! Så  mycket har jag väl ändå inte klickat, eller? Wilma vill gärna göra allt snabbt, helst vill hon spring in och förbi mig för hon ”hinner” inte stanna, utan måste göra frivarv efter varje markering. Jag trodde att det här var överspelat och att hon hade blivit vuxen, men idag var hon valp igen, men hon lämnar av i hand även om hon baaara måste ta ett frivarv.

Olga bär som hon aldrig har gjort något annat. Hon apporterar bestik, tändare, nässpray, ja hon tar det mesta precis som sin storebror 🙂 Lilla tjejen har nästan blivit lika hög som sina ”systrar” och hon är bara  6 mån men hon växer nog inte så mycket mer på höjden.

Viltspår2

Väntan…..

Madam har inte börjat löpa ännu, vi väntar och väntar….. Hon gör sig då ingen brådska. Men den som väntar på något gott väntar inte för länge, eller vad är det man säger 😉 Jag funderar starkt på att åka med Atlas till Årets Labradormästerskap som är i Arboga. Han är inte så överförtjust i dummies (mkt bättre med fågel) men han brukar vara ordentligt taggad när det är nytt område och tävling. Jag ska träna mycket på utkommando, dirigeringar och närsök i sommar. När vi var på Östras Labradormästerskap så blev det helt fel i rutan på närsöket, han förstod inte riktigt vad han skulle göra och ville hela tiden öka på sökområdet fast han skulle stanna i en liten ruta och söka, så vi hittade bara en dummie inom maxtiden, de andra stationerna gick väldigt bra och han fick full pott på en ruta. Så fort snön försvinner så ska vi börja träna ordentligt igen. Vi var och tränade lite i ett ridhus i helgen men dummiesarna blir så smutsiga och Wilma ville inte ha dom i munnen! Nä nu hoppas jag på löp, vår och sol!!