Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: april 2013

Kennelträff

I helgen har vi varit hos Wilmas uppfödare och haft kennelträff. Vi har tränat dagen lång i 3 dagar och jag och Atlas sov ovaggade när kvällarna kom. Vi har haft bra instruktörer och det har varit både rolig och givande. Egentligen är det ju Wilma som ska vara med men hon är mammaledig. Tack Chrisse och alla som var där för en jättetrevlig helg! Wilma och jag vann Lablustrious Cup 2012 och det var ju jättekul!

wilmapokal 001

Wilma

Wilma är nu gången 5 v och 4 dgr, nu är det bara drygt 3 v kvar. Hon har börjat dra ner på tempot. Hon är inte den vilda hunden vi är vana vid utan går lugnt och fint på promenaden, helst bakom mig. Hon har växt ordentligt runt magen och det börjar säkert bli tungt, hon har ju många bebisar i magen. Det ska bli så spännande att följa dessa småttingar. I helgen är det kennelträff med Wilmas uppfödare men Wilma får stanna hemma och jag tar med Atlas istället, det blir träning i 3 dgr och det ska bli kul! Idag var jag, Atlas, Nina, Nisse och Dolly och tränade med vilt och skott. Jag är jättenöjd med dagens träning. Söket, markeringarna fungerade väldigt bra. Sedan gjorde jag lite dirigeringsövningar med Atlas och närsök vilket också fungerade bra, det vi behöver träna på är stoppsignalen, på långt håll så fungerar den inte så bra, men med träning så kommer det säkert bli bättre. Jag vill att han stannar om jag så är 100 m ifrån honom. Imorgon är det träning i Sorunda med Atlas. Jag ska ta med fågel och Stina som tränar i samma grupp ska ta med sig ballonger så att det smäller lite, ska bli kul och se hur det fungerar.

En annan sak som är viktigt är att det är fullt av huggormar nu som ligger och solar sig, vid diken och där det finns vatten, har sett flera stycken så håll koll! Usch jag hatar ormar!

Kurs

Ikväll ska Atlas och jag på kurs, det ska bli så kul. Hoppas han är laddad för det är jag. Wilma blir tjockare och tjockare. Idag när jag var iväg och jobbade hade hon tryckt i sig alla kakor i kakburken som vi hade i köket. Nu blir det att låsa in allt som går att äta när man är borta och inte har koll. Hon är konstant hungrig och äter allt som kommer i henne väg och värre lär det bli. Hon har nu drygt 4,5 v gången, så halva tiden har gått. Det kommer att bli många valpar! Bella är snart i höglöp och då kommer Atlas att få det jobbigt. Tycker lite synd om han, alla tjejer löper efter varandra, han får inte en lugn stund.

Här kommer en bild på prinsessorna (Bella och Alexandra) som är tagen säkert för 4 år sedan! Jag längtar till sommaren!

Alex Bella

Valpar den 17 maj!!

Jag var i tordags och gjorde ultraljud på Wilma och hon har en massa bebisar i magen. Ska bli jättekul och få se dom små. Jag har längtat efter den här kullen. Kan ju inte bli annat än bra 🙂 Veterinären var så förtjust i Wilma att hon tänkte ta med sig henne hem 😉

Idag hade jag tänkt att apportera fågel med Atlas. När jag steg upp regnade det och jag ställde in träningen, ja jag vet det finns regnkläder men fåglarna brukar bli så dåliga när det är blött ute och jag är snål med de fåglar jag har. Vi provar imorgon istället. Bilen har idag iallafall fått nya sommardäck, gör man inte det ena så hinner man med det andra. Wilma är nu mammaledig, hon vill helst ligga på soffan och bli kliad på magen nu när hon ska bli mamma, hon har blivit en riktig diva. Hon är bara för skön och tar mammaledigheten på största allvar, hahaha…. Det är härligt med hundar 🙂

Snart är det dags för jaktinternat med Nina och Nisse det ska bli kul, hoppas vi får lära oss en massa matnyttligt!