Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: maj 2013

Alla valpar är tingade :)

Alla valpar är nu tingade och kommer att få bra hem vilket glädjer mig mycket. Idag bär av det till Norge så nu ska jag sitta 50 mil i bilen utan AC som är trasig och det skulle vara 22 grader och sol i Oslo, puh. Imorgon skulle det bli halvklart men uppehåll i Drammen vilket jag hoppas på stämmer, vill inte ha regn. När vi var i Sandviken förra året på 3-dagars utställning så regnade det konstant och bilar fastnade i leran, man fick flytta ringar till grusplaner då hundarna vägrade springa i lera och vatten. En handler i våran ring gick omkull och kanade genom ringen i lera, inte kul. Så nu hoppas vi att allt går bra, bilresa, utställning och upphållsväder.

Valparna dryga 2 v

Det var ett tag sedan jag skrev men det är så mycket nu med allt. Valparna växer och väger snart 2 kg, stora bebisar 🙂 De har börjat öppna ögonen och öronen har börjat växa till sig så snart hör dom också. Alla har börjat att stå upp i valplådan och tränar på att gå, om än lite vingligt, de är helt underbara just nu och jag kan sitta och titta hur länge som helst på de små 🙂 Jag har avmaskat alla för första gången och klippt alla små klor. I helgen bär det av till Norge för Atlas och mig, vi ska på utställning, så nu får alla hålla tummarna att det går vägen och han kanske lyckas att ta ett norskt cert också, skulle vara så roligt. Nu när man åker till Norge måste man avmaska hunden innan inresa för dvärgbandmask, eftersom man har hittat räv i Sverige som har haft dvärgbandmask (precis som att rävarna vet var landsgränserna går, eller?) Så nu är Atlas avmaskad och resklar.

 Bexzima’s Fireballisbjörn 003

Registrerade

Valparna är nu registrerade i Svenska Kennelklubben och heter följande;

Bexzima’s Fireball, Bexzima’s Amaretto, Bexzima’s Amarula Cream, Bexzima’s Hot N’sweet.

1 vecka

Nu har valparna fyllt 7 dagar, de växer och frodas, den största väger över 1 kg redan och de andra är på god väg. Vi börjar få in lite rutiner jag och Wilma nu. Det är ju hennes första valpkull och hon var lite förvirrad och det var jag också, hahaha, men nu fungerar det jättebra.

 

sv valpar 003

sv valpar 001

sv valpar 002

Valpar :)

Nu är bebisarna här, men många blev det inte som utlovades, men alla mår bra och Wilma mår bra det är huvudsaken. Det var en långdragen förlossning och jag var igång i nästan 2 dygn, har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Wilma kämpade på tappert och nu är de här. Så söta, jag kan bara sitta i valplådan och titta på dom.

AtlasxWilma 001