Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: juni 2013

Nanny Olga

Idag har Olga lärt alla barnen att jordgubbar är väldigt gott röda som gröna och hur man plockar dom. Så nu har jag 5 galningar som springer omkring bland det fåtal jordgubbar jag har och proppar i sig! Hon har också visat hur man gräver hål på bästa möjliga sätt och dom var inte sena att lära sig tekniken, så nu har jag lite hål här och var att snubbla i. Hur vore det om hon lärde dem något nyttigt! Men jag ska inte klaga bättre nanny får man leta efter.

Här är tjejen som kommer att flytta till sin nya familj i Nynäshamn, jag vet inte vad hon ska heta än.

Alva 

Här är King, han flyttar till Enskede.

 

King1

 

Här är Noah, han flyttar till Fruängen. 

 

Noah

 

Här är lilla Siri, hon ska flytta till Älvsjö. 

Siri

Valparna är nu 3,5 v gamla

Nu har alla ätit smakportioner av köttfärs och äggula. Den gula hanen, Loke, kunde nog äta hur mycket som helst, han älskade mat och slickade tallriken noga. Ena tiken var inte förtjust över att äta överhuvudtaget hon skulle bara ha mammas mjölk. Dom har varit ute på gräsmattan en stund igår och det var så läskigt med en massa gräs under fötterna. Olga var överförtjust och la sig mitt i, så alla kunde få titta på henne 🙂 Hon är helt förundrad över de små och vill gärna undersöka noggrant, speciellt förtjust är hon i Loke, dom är ju ”lika” gula. Jag har varit dåligt på att uppdatera med bilder men det kommer (hoppas jag).

Snubblade på mållinjen

Vi var i Norge, ingen AC i bilen trodde att jag skulle se ut som ett uttorkat russin när vi kom hem, Atlas led i värmen. Det var sol och 24 grader varmt. Vi fick r-CACIB vilket inte var så kul då jag gärna hade velat ha CACIB istället, då hade han fått sin internationella titel. Känns lite surt men vi får försöka igen.

Igår var vi och tränade hos Christina och Eskil, hon bor nära Skanssundet. Det var så fint där, med havet precis där dom bor. Vi tränade vatten igår och Atlas lyckades missa en dummie och den blåst bort. Vi får se om Christina hittar den längre bort vid land idag istället, då det blåste ganska rejält. Han var duktigt i vassen igår, förut har han tyckt att vass är ganska  jobbigt men som han klarade bra idag. Christina hade lagt ett sök i torr vass, 6 fåglar och en kanin. Båda hundarna fick jobba ordentligt, först trodde jag Atlas bara höll på att tramsa, men det visade sig vara ett mycket svårt sök och sista fåglen fick vi inte in men båda hundarna jobbade mycket bra. Det blir vattenträning igen på fredag. Jag har anmält med till Labradorklubben särskilda prov som är 27 juli om jag inte tar helt fel. Så nu är det träning som gäller. Jag fick en fin vinflaska igårav Christina, titta vilken rolig ettikett 🙂

vinflaska