Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: juli 2013

Hälsning från Alva

Alva med familj har varit ute på sjön. Visst är hon söt i flytväst?! 🙂

Alva01

Alva02

Vi var ute och rodde imorse, jag, Atlas och Lilly. Lilly hängde på bra hela tiden medans den andra segproppen kom på efterkälken. Plötsligt fick han för sig att nu minsann skulle han simma rakt in i vassen, vet inte riktigt hur han tänkte. Vassen är jättetät, nästan som en vägg. Hunden försvinner och sedan är det tyst. Ja, det var bara att vända på båten. Jag trodde han hade simmat upp och skulle komma springandes på land, men jag såg inte skymten av honom. När jag kommer fram till det stället där han vek av så sitter han fast i vassen. Hahahaha, det var rätt åt honom, tur att dom har flytväst på sig. Han fick kämpa bra länge på att komma loss. Sedan simmade han inte in i vassen något mer 😉 Jag har även fotat den förhoppningvis blivande mamman.

Lilly130721 004

King

Nu har vår sista valp, King, flyttat. Vi saknar honom. Ju längre de stannar, ju svårare är det att skiljas från dem. Han får det bra i Enskede hos sin nya familj. Han är så trygg och framåt i sig själv, så det kommer gå alldeles utmärkt.

130720Kingflyttar 001

Jag har varit på Biltema idag och införskaffat mig en gummibåt så nu kan jag ro och alla hundar simma samtidigt. Vi var ute idag och provade båten, jag är så trött och hundarna är jättetrötta. Har säket träningsvärken från helvetet imorgon. Det blåste snett hela tiden och så hade jag Alexandra på släp i vattnet, för det var ”något som bet i hennes tå”!!, när hon simmade. Imorgon blir det bara jag och hundarna, mycket enklare!

Gummibåt