Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: januari 2014

Träning

Tack alla för att ni kom på träningen den 26 januari, nästa träning är den 16 februari kl:11. Vi har utställningsträning den 15 februari, jag återkommer om tid och plats. Pia från Mamarazza’s kennel agerar ”domare”. Jättekul att ni har anmält era hundar till utställningen. Själv har jag inte bestämt vilken/vilka hundar som ska med, ska göra det i helgen. Nu är simträningen igång för hundarna. Loke, Smulan och Doris är inte övertygande om att det är kul. Dom är helt säkra på att de kommer att drunkna. Smulan kniper med munnen precis som hennes mamma gör när det blir jobbigt. 

Doris 🙂

1557503_735798179766152_33486713_n

Valpkurs

Nu har Loke, Smulan, Alexandra och jag avslutat valpkursen. Det är alltid lika roligt att gå kurs, speciellt hos Marion som är väldigt duktig. Gå gärna in på hennes hemsida www.mhundlydnad.se . Loke och Smulan är väldigt olika. Smulan är det mera fart i och därmed lite mer lättränad och både hon och Alexandra gjorde bra ifrån sig. Jag hade Loke som är lite mer lugnare (typ tjuren Ferdinand) och ibörjan av kursen så ville han gärna vara nära sin syster, men han har växt under kursens gång och är nu mycket mer självständig. Nu är det lilla Doris på tur som ska gå på valpkurs. Det behöver hon, hon är som ett yrväder som far fram, alltid glad och hittar på dumheter. Hon är så söt att jag kan pussa ihjäl henne 🙂

Nu har även snön kommit. Hoppas den försvinner, jag tycker inte om snö, det enda positiv är att det inte blir så skitigt på golven inne när hundarna varit ute. Jag trodde valparna skulle bli till sig av all snö men det var ingen större förtjusning, ungefär som – jaha, nu har det snöat lite. 

Glöm inte bort att vi har träning den 26 januari kl:11! 🙂

Valpträning :))))

Vi hade träning i söndags vilket var jättetrevligt! Nova och Kerstin, King och Gizela, Alva och Petra var där. Hundarna blir bättre och bättre och jag tycker ni alla är jätteduktiga. Träna nu på sök och närsök, som vi provade på, så ska vi försöka bygga lite vidare på det nästa gång. Det är även bra om ni tränar lite UT-kommando till godisskålan, så ska vi testa mer sånt nästa gång. Nästa gång ska jag släpa med mig min kamera så vi får bildbevis på hur bra vi är 🙂 Tack för att ni kommer och tränar, jag tycker det är jättekul! Vi kan ju ha som mål, lilla dummiejakten som är i juni, tror jag. Där väljer man svårighetsgrad på varje ruta och försöker samla ihop så mycket poäng man kan. Högst poäng vinner. Vi kan väl åka alla tillsammas? Som en kul grej. Vi har ju också några nybörjare snart som skall tränas.