Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: maj 2014

BIM-valp

Vi har varit med Smulan, Loke och Doris på hundutställning på Österbybruk Uppsala. Smulan slog till och blev BIM-valp, Loke kom 3:a bland hanhundarna och fick Hp, Doris blev oplacerad. Vi glömde helt bort att ta Doris kritiklapp. Vi får skylla på värmen, det var 30 grader varmt och hjärnan kokade nästan.

Smulans kritik: Tikvalp av fin typ. Feminint huvud och utryck. Utmärkt hals och överlinje, välkroppad för åldern, passande benstomme. Goda vinklar, rör sig väl 🙂

Lokes kritik: Maskulin hanvalp. Bra huvud och uttryck. Fin hals och överlinje. Bra förbröst. Tillräckligt vinklad, välutvecklad kropp, bra pälskvalité, rör sig väl för åldern.

 

Simning

Igår var våra valpköpare här och fick prova på apportering i vatten. Alla var jätteduktiga och alla simmade. Sedan åkte jag hem och tillbaka till badplatsen och hundarna fick simma efter bollkastaren. Man märker att konditionen är mycket bättre nu och de tar inte slut lika fort och vi håller säkert på 1 tim varje gång och dom simmar hela tiden efter bollen. Jag tänkte att hundarna skulle vara i toppform nu till utställningssäsongen 🙂 Loke har ju varit lite feg när det gäller vattnet men igår på eftermiddagen så hade alla spärrar släppt. Han simmade ut med tjejerna till bollen och försökte inte klamra sig fast på någon när de var på väg in utan simmade hela tiden självständigt. Han är fortfarande lite blåögd och hämtar en pinne och simmar ut för att möta upp flickorna. Som då tar i av all kraft och simmar emot honom och tar pinnen varvid han kommer under ytan och så kommer han upp frustande ur vattnet, samma visa varje gång, allt han aldrig lär sig.

Bella

Valpköpare :)

Tack alla valpköpare som kommer med era hundar. Vi tycker att det är så kul att se dom och dom växer hela tiden både kroppsligt och mentalt. Vi är glada också över att Oscar har fått ett jättebra hem 🙂 Nästa gång som är den 25 maj så träffas vi för vattenapportering kl:11, tänkte att vi kör vid Muskan. Själva har vi anmält Smulan för att starta i Lilla Dummiejakten den 28 juni, så nu gäller det att träna 🙂 Vi har även anmält hundarna till olika utställningar, näst på tur står Ulriksdals slott, utställningen är den 17 maj, blir spännande, det är 99 hundar anmälda 🙂

Oscar in action 🙂

140426 013

Loke är lite förvirrad, vart ska jag gå…

140426 046

Lilla Doris med fart 🙂

140426 053