Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: juni 2014

Vår älskade Bella

Igår var det en av dom värsta dagarna i mitt liv, vi fick ta bort vår fina Bella. Mitt hjärta har gått sönder. Hon var sliten av all kortisonmedicinering och orkade inte längre. Jag vet att jag gjorde rätt, men tårarna rinner iallafall hela tiden och allt är just nu jättejobbigt. Hon blev bara 7,5 år. Jag ser henne framför mig hela tiden, med hennes kloka bruna ögon, men nu slipper hon ha ont.

Det finns en bro som går från jorden till himlen och den kallas för Regnbågsbron.

 När ett djur som varit särskilt betydelsefull för dig dör, så kommer det till Regnbågsbron. Där finns ängar och kullar för alla våra speciella vänner så att de kan springa och leka tillsammans. Där finns mat, vatten och solsken och våra vänner har det varmt och skönt. Alla djur som har varit sjuka och gamla får tillbaka sin hälsa och blir unga igen. De djur som har varit skadade eller handikappade blir åter friska och starka. Djuren är lyckliga och leker med varandra hela dagarna, det är bara en sak som dom saknar, personen som de älskade och blev älskad av här på jorden. 

Alla djuren springer omkring och leker tillsammans, tills en dag då någon av djuren plötsligt stannar upp och börjar nosa i luften, öronen står rakt upp och ögonen blir intensiva och nyfikna. 

Plötsligt så lämnar ett utav djuren gruppen… hon har sett dig. Hon springer allt fortare och fortare. Hon nästan flyger fram över det gröna gräset…     Du och din speciella vän möts igen i en lycklig återförening. Du ser ännu en gång in i de tillgivna ögonen på ditt djur som så länge har varit frånvarande från ditt liv men aldrig från ditt hjärta. Ni går över Regnbågsbron tillsammans… Med vetskapen om att ni aldrig mer behöver skiljas åt.

 Skriven av William N Britton

Alex Bella

BIR och BIM :)

Vi har varit i Norge och ställt hundar. Atlas vann jaktklassen med CK (championkvalité) men blev oplacerad i Bästa hane. Loke blev BIM-valp och Smulan blev BIR-valp. Vi stannade inte till finalen för det var 30 grader varmt och det fanns ingen skugga och Atlas höll på att dö av värmeslag. 

BIRBIM