Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: september 2014

Jaktprov

Idag har vi varit på Ornö på jaktprov, det går troll i det provet, vi lyckas aldrig när vi är där. Atlas bytte på söket så vi fick inget pris. Vattnet som vi trodde skulle bli ett problem, var inget problem alls. Han simmade jättefint och hämtade in fåglarna. På söket hämtade han kaninen först, sedan and och sedan slog något slint. Han hämtade truten och bytte sedan mot kråka!!! Varför byta en trut mot en kråka, hade förstått om det hade varit åt andra hållet. Ja ja, det är bara att ta nya tag. Kommer att koncentrera oss på Smulan och Doris nu en tid framöver, målet är att starta dom på jaktprov till våren. Näst på tur är det utställning i Sundsvall. Det är första gången jag ställer Smulan och Loke officiellt, ska bli jättekul. Snart har vi spårträff, ska testa om Loke tycker om att spåra. Ska lägga ett litet spår på onsdag åt honom 🙂

Loke BIS 5 :)

I helgen var vi på Klubbmästerskapet. På lördagen var det workingtest för Atlas och mig och det gick käpprätt åt helvete. Han och jag var inte bra i lördags, dessutom lyckades jag nolla min egen hund i en ruta, i och med att skicka honom innan jag fick för domaren, allt men kan tänka sig gick åt helvete. Vi fick ihop ynka 18 poäng och hamnade långt ner på listan. På söndag var det utställning, Atlas kom 3:a i championklassen, Smulan kom 2:a i juniorklassen men väldigt fin kritik 🙂 Loke vann sin klass och slog till med att bli Best In Show 5:a 🙂 Jag blev så glad. I mästerskapet med Atlas kom jag på 10:e plats av 15 startade så det gick inte lysande.

Här kommer bild på fina killen 🙂

LokeBIS5

Klubbmästerskap

I helgen är det Klubbmästerskap på Östras Labradormästerskap. Atlas och jag ska tävla, så nu får alla hålla tummarna. På lördag är det workingtest och söndag utställning, då ska även Smulan och Loke ställas ut. Jag tänkte att vi ska dra igång med träningsträffarna i oktober, jag återkommer om datum. Det är lite rörigt här just nu med husförsäljning och träning av egna hundar, tiden räcker liksom inte till riktigt, men förhoppningsvis så är vi snart tillbaka i vardagen 🙂

Hit ska vi flytta 🙂

10900547

10900511

10900516

10900531

BPH Nykvarn

Tack alla ni för att ni ställde upp och gjorde BPH. Fina hundar med fina resultat och vi fick mycket beröm för trygga och snälla hundar. Här kommer bilder på alla hundar i samma situation framför gubben som far upp.

Oscar

140913 023

 

King

140913 119

Alva

140913 232

 

Smulan

140913 467

 

Loke

140913 331

 

BPH

I helgen är det BPH för Smulan, Loke, Oscar, King och Alva. Ska bli jättekul att se alla hundarna och deras reaktioner,måste komma ihåg att ta med mig kameran! Röntgentid är beställd för Loke och Smulan, den 24 september blir det, både nervöst och spännande,  hoppas innerligt att dom är hela.

Vi har anmält Atlas till Klubbmästerskapet. Eftersom vi har haft hostande hundar hur länge som helst så har det inte blivit någon ordentlig träning så nu har vi 1,5 v på oss att finslipa kunskaperna. I helgen var han inte så lysande på söket direkt. Smulan däremot var riktigt duktig, blir så imponerad av henne. Det kastades en markering, hon såg men orutinerad som hon är så sprang hon för långt, men hon ger aldrig upp, hon söker och söker, höll säkert på 5 min och jag ville inte hjälpa till och hon fixar det. Hon är så målmedveten och kan ligga i och söka länge och ger aldrig upp, en fin egenskap 🙂 Hon kommer att bli så bra (måste skryta lite, hahahaha).

Här är Wilma och Annelie vid ”gubben” på BPH i Nykvarn 🙂

_facebook_-1356890101