Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: december 2014

Nu är det snart jul och nytt år!

Vi har nu börjat komma i ordning i huset, ändå finns det en massa att packa upp fortfarande men det får vänta lite. Igår spårade vi med hundarna. Smulan gick sitt första längre spår och det fungerade ganska bra faktiskt, sedan skull Loke gå spår. Första delen av spåret gick ut med Smulans spår och han vill gärna gå där hon hade gått istället. Sedan fick han fart under tassarna och spårade galant. Sen gick Stina och Eskil samt Petra och Alva, båda hundarna jätteduktiga. Det är kul när det går bra och hundarna gör framsteg 🙂 I morse var det lite vitt på backen, hoppas det får ligga kvar ett tag. Det är så tråkigt när det är lerigt, dom skitar ner så mycket inomhus, tur att vi har flyttat till ett mindre hus nu. Vi har fixat julbelysningen/vinterbeslysningen utomhus blev jättefint och så  har vi fått över 70 st sångsvanar, inte så jättefint, dom skriker mer eller mindre hela tiden….. sångsvanar, den som döpte fåglarna till sångsvanar kan ju inte ha varit nykter!

Sångsvanar

julehus

 

Blandat

Nu har vi flyttat och vi har fått upp gardiner och saker så man kan bo. Hälften är kvar, det mesta är Fredriks saker som ska vara i garage och förråd. Vi hade strömavbrott på förmiddagen till och från men på eftermiddagen så försvann strömmen helt i 2 tim, inte kul! Vi har inget internet (gick sönder i fredags) och jag försökte komma fram till Telia i 3 tim igår, när jag suttit i 1 tim och 20 min och det är två före mig så bryts samtalet, höll på att slita mitt hår i ilska. Fortsatte ringa men gav till slut upp. Min telefon är också trasig och inlämnad för reparation, så jag kan inte surfa eller gå ut på nätet, att man kan sakna en telefon så mycket, ganska läskigt. När jag växte upp så fick man ringa i telefonautomaterna, man gick alltid och ringde på hos kompisar osv….. den gamla goda tiden 😉 Hahahaha!

Hundarna fick en släng av kennelhosta efter utställningen i Norge, varför åker man med sjuka hundar och smittar ner?! Alla våra hundar började hosta men är nu friska sedan 1 v tillbaka 🙂 Jag har anmält mig och Loke till Göteborg, ska bli kul. Vi har börjat med Doris träning mera och hon är faktiskt väldigt lättlärd och lättförd. Vi tränade i måndags, vilken fart den hunden har, det finns ingen som slår henne med hästlängder då det gäller att vara snabb. Man kan tro att eftersom hon är snabb att hon slarvar men det gör hon inte. Hon har full koll och jag blir lika imponerad varje gång när hon uppvisar att hon minsann vet var den finns 🙂

Lilla Loke får pryda bloggen idag 🙂

120906 001