Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: augusti 2016

Jakt

Äntligen har det blivit av på riktigt! Petra och jag var på jakt med hundarna. Vi hann knappt lämna bilen och då sköts det en duva. Skickade Atlas och han hämtade in den så fint. Sedan blev det lång väntan. Tyvärr blev det ingen mer fågel den dagen men det var bra väder, gott kaffe och goda bullar, så det gick ingen nöd på oss. Alva och Smulan fick träna att hämta den varma duvan och de gjorde ett kanonjobb! Nu i helgen bär det av igen och förhoppningsvis blir det fler fåglar.

En mycket stolt Atlas med nyskjuten duva 🙂

RiktigjaktAtlas

Jaktprov och kennelträff

På fredag morgon packade Petra och jag bilen för jaktprov i Norge. Först var det kvalificeringsprov som måste genomföras. Vi möte upp provledare Vera i Skarnes för kvalificeringsprovet. Både Petra och jag var lite sammanbitna av nervositet och vi trodde att provet skulle vara svårt. Det visade sig vara superenkelt och våra hundar gjorde det med bravur. En sten iallafall som lossnade från våra axlar. Sedan skulle vi hitta till hotellet, efter lite felkörningar så kom vi fram. Gigantiskt hotellrum men Smulan och Alva trängde ihop sig med Petra medans jag fick en hel säng för mig själv. På morgonen så bar det av till Trondsbu och starten för jaktprovet. Jag hade så ont i magen av nervositet när vi stod och väntade på vår tur. Smulan fixade provet med bravur om man tänker på hur genrepen gick. Hon hade det lite tungt på söket men vi skrapade ihop till ett 3:e pris så nu är min lilla tös jaktmeriterad. Jag är mycket glad och stolt över vad den här tjejen kan åstadkomma 🙂 Sedan var det Alva och Petras tur. Dom är värsta superteamet och Alva höll ihop hela provet även om det inte gav något pris just idag så var jag så glad för deras skull. Med tanke på att Petra bara har tränat apportering i 1 år så är det här väldigt starkt gjort. Jag var nog lika nervös som Petra när hon skulle starta, även om jag bara såg på.

Trondsbu

Trondsbu1

Vi hade kennelträff och jag vill tacka alla som kom, det är så kul att se alla hundarna och alla var duktiga på att apportera 🙂 Kul att se pigga och glada hundar!

Kennelträff

Jaktprov

28 aug har vi kennelträff ska bli kul att träffa alla vovvar, mattar och hussar. Petra och jag åker till Norge och ska starta på jaktprov, ska bli spännande och nervöst, har redan ont i magen. Smulan har precis löpt och vi har börjat träna ordentligt men hon är inte i sitt esse än, så vi får se hur det går, annars får vi en rolig semestertripp istället 🙂 Friskt vågat hälften vunnet, eller hur är det man säger…… Winna har jag börjat introducera apportering för, hon är en arbetsmaskin och fort går det. Ibland lite för fort för att matte ska hänga med. Ska bli kul och se hur hon utvecklas under vintern. Hon är modig och simmar genom vass och allt som kommer i hennes väg. Här kommer lite bilder på labradårarna 🙂

160819

1608191

1608192

1608193

1608194

1608195