Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: december 2016

Året 2016

Återblick över året 2016.

Jag tycker alltid att tiden går för fort och att jag inte hinner med mina mål jag har i huvudet. Jag tycker oftast att jag inte har gjort något men börjar man tänka tillbaka så har det hänt många roliga saker.

Om man tittar tillbaka på utställningsåret så blev Saga BIR i Finland och fick Cert vilket var jättekul. Utställningen i Gävle gick också bra. Loke vann sin klass med CK och blev 4:e bästa hane, Saga vann sin klass med CK, Smulan vann sin klass med Excellent och Winna placerade sig som 4:e bästa tik valp 🙂 Sedan var vi på Lilla och Stora Stockholm. Smulan vann jaktklassen med CK, vilket gjorde mig jätteglad.

Jag startade även gammelgubben Atlas på Working test (WT) på Muskö i 28 gradig hetta. Han fick hoppa in istället för Smulan som hade börjat löpa. Vi nollade bara 1 ruta av 5 vilket man måste ge honom stor eloge för. Otränad 8-åring i 28 grader!

Smulan fick 3:e pris på jaktprov i Norge, vilket har varit ett stort mål för mig att få henne jaktmeriterad.  Känns så roligt att ha en egen uppfödning som är jaktmeriterad!

Jag vill också gratulera andra uppfödningar från mig:

Petra och Alva som har startat både på jaktprov och WT i år, 82 p fick hon på WT och är nu uppflyttad till öppenklass om hon vill, applåder 🙂

Emily och Oscar tog 1:a pris och placerade sig på 1:a plats i Lydnadsklass 1, bravo!! Även Oscar är startad på WT. Vi var uppe i Dalarna och tränade och startade och Oscar vann WT.

Stort grattis till Frodo, Ayla, Bri som har fått Excellent på utställning!

Vi var några som samlades och gjorde BPH med våra hundar Bri, Frodo, Vincent, Ayla och Saga. Jättekul att se hur hundarna reagerade på de olika sakerna som hände utmed banan.

Petra, Emily och jag har varit på jakt, jättekul och spännande! Tyvärr blev det inte så många fåglar skjutna men det är roligt att få vara med på ”riktigt”.

Det har blivit många träningar i år. Den roligaste utflykten i år blev till Dalarna. Vi tränade första dagen och gick igenom regler för WT. Vi hade hyrt en stuga, 4 st hundfanatiker och 4 glada hundar. Vi tävlade dagen efter och Oscar vann och Petra kom på 3:e plats 🙂

Smulan fick sin första kull i februari ut kom 8 st svarta små bebisar. Winna är ju kvar här och vi tränar på mot målet att få henne jaktmeriterad i höst. Hon är en super markör! Hoppas allt håller hela vägen 🙂

Jag önskar alla ett Gott Nytt År!

Lilla och Stora Stockholm

I helgen har vi varit på utställning på Mässan i Älvsjö. Det var många hundar anmälda. Jag är jättenöjd med resultatet på hundarna. Smulan vann jaktklassen med championatkvalité (CK) på fredagen, jag blev så glad. Loke, Atlas och Winna fick excellent och Winna placerade sig som 3:a i klassen. På lördagen fick Atlas CK i veteranklass och resten fick excellent. Jag fick jättefin kritik på hundarna.

Smulan med sin fina rosett 🙂

smulanck

Smulans fästman Leon blev BIM på fredagen, så stort grattis till Yvonne och Leon!

leonstar1

Idag har vi tränat apportering, Petra och jag, inte vi alltså utan hundarna 😉 Alla var jätteduktiga idag, bra fart och inlämningar. Tycker att de växer för varje gång. Jag har inte tränat så mycket stoppsignal med Smulan då jag tycker att det brukar vara ganska dämpande när man tränar hund. Idag när jag blåste så stannade hon direkt och vände på en 5-öring och sedan var det bara att skicka henne vidare. Hon jobbar mer och mer med glädje och fart och kan t o m vända nästan i luften när hon får vind på dummien. Winnas markeringar gå jättebra och nu för tiden så får jag alla dummies i hand. Nu tränar vi på att stanna kvar och gå på mitt kommando och inte ta eget initiativ så fort andan faller på. Vi provade lite linjetag idag och med lite stöd så går det någorlunda. Hon är rolig att träna. Hon vill så mycket och ger aldrig upp i sökandet 🙂

apportering

apportering1

apportering2