Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: juni 2017

Parning

Nu är det parat mellan Lablustrious Merlette ”Wilma” och Bexzima’s Amore Passo ”Leo. Valparna kommer att komma första veckan i augusti. Både föräldrar har A-höfter, armbågar u a, ögonlysta u a. Leo är kollad för EIC, HNPK och PRA-prcd som är clear, det betyder att valparna inte kan få det. Det kommer att bli gula och svarta valpar. Ni som har lämnat ert intresse för denna kull hör av er igen är ni snälla, jag har haft problem med min telefon och därför missat samtal.

Leo

Wilma

Gimli och Saga

Nu har ”lilla” Gimli flyttat, sista pojken ur kullen. Jag hoppas ni får mycket glädje av honom. När de bor lite länge hos en, så fäster man sig vid dem och det blir svårare att skiljas. Jag vet att han kommer att få det super hos Linda och Andreas 🙂

 

Nu till en tråkig sak. Jag har inte orkat skriva det här tidigare men det känns bättre nu. Saga somnade in förra veckan efter en kort tids sjukdom så nu springer hon med Bella uppe i himlen. Saga har en stor del av mitt hjärta och när jag skriver det här så rinner tårarna. Det är alltid jobbigt när man måste ta bort en hund och det är baksidan av att vara hundägare. Jag hoppas också att Sagas matte Eva hittar en ny livkamrat längre fram.

Det här tycker jag är en fin bild på Saga och hennes syster. Alltid glad, alltid mycket spring i benen, jag saknar dig något enormt!

Regnbågsbron

Det finns en bro, Regnbågsbron, som förbinder Himlen och Jorden. När ett husdjur dör, kommer det till en plats bortom Regnbågsbron. Där finns kullar och dalar med mjukt gräs, där våra älskade vänner leker tillsammans hela dagarna. Där finns vattendrag med friskt vatten, massor av mat och solsken som håller dem varma. De gamla och sjuka djuren blir unga och friska igen, precis som vi minns dem i våra drömmar. Djuren är glada och lyckliga, men de saknar någon som betydde mycket för dem, någon som blivit lämnad kvar. Varje dag springer de och leker, tills den dagen kommer, då en av dem stannar upp, och tittar bort i fjärran. Blicken skärps, öronen spetsas och plötsligt
flyger han iväg över det gröna gräset. Hans ben bär honom fortare och fortare tills han återförenas med den han älskar. Ni möts i en omfamning som varar för evigt. Ditt ansikte blir kysst om och om igen, dina händer smeker hans huvud som så många gånger förut och du tittar än en gång in i ögonen på ditt trogna husdjur som så länge saknats i ditt liv, men aldrig i ditt hjärta.

Sedan korsar ni Regnbågsbron tillsammans för att aldrig mer skiljas…