Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: maj 2018

Atlas min älskade hund

Nu till något mycket tråkigt i mitt liv. En bit av mig dog i lördags då min älskade Atlas gick över regnbågsbron till Olga och Bella. Han började hosta på måndagen och på torsdagen var vi hos veterinären som trodde att han hade lunginflammation, men medicinen hjälpte inte och på natten mellan fredagen och lördagen så kämpade han med andningen. Jag förstod då att han hade hjärtsvikt. Han drack jättemycket vatten och allt hamnade i buken och på ett dygn hade han gått upp 1,5 kg. Så på lördagsmorgonen kl:5 så bankade jag på dörrarna till Bagarmossen och han lades in på IVA för ultraljud och röngen av lungor och buk. Dom återkom till mig kl:10 och sa att han hade hjärtsvikt med lungödem och vätska i buken. Jag beslutade då att han skulle få somna in. Ett väldigt tufft beslut men att hålla på och plåga honom mer med mediciner som kanske inte hjälper och att prognosen inte är ljus så tog jag det beslutet. Så Fredrik och jag åkte till Bagarmossen och tog farväl av honom. Fast han var så dålig så viftade han på svansen när vi kom men sen orkade han inte mer utan la sig på golvet, han liksom sa adjö till oss. Usch det är så hemskt att se ens bästa vän vara så dålig och du kan inte göra något. Man får intala sig i sorgen att han har haft en bra innehållsrikt liv. Vi har tränat, jagat, startat på prov och han har fått bli pappa 3 ggr. Han saknas oss något enormt och jag har gråtit så mycket att ögonlocken har känts som sandpapper. För mig var han en mycket speciell hund. Han har lärt mig jättemycket om hundträning, lärt mig läsa hund, visat stor glädje för alla påhitt som jag har tyckt var jättebra för stunden, han har haft oändligt med tålamod både med mig och alla valpar som har kommit och gått. Atlas var en hund som man bara får äga en gång i sitt liv. Jag är så glad att jag har haft förmånen att ha honom vid min sida.

 

Kennelträff

Tack för att ni kom till kennelträffen, kul att se alla även om vi inte hann prata så mycket. Jag tycker ni är superduktiga som engagerar er i era hundar och är så duktiga.

 

Chloe och jag har varit på vattenapporteringsträning. Hon är så duktig och modig. Hon fick göra långa dirigeringar på vatten som hon klarade galant. Jag är så glad att hon tycker att apportering är så roligt.

YouTube Preview Image

Utställning och kennelträff

I lördags var på SSRK:s Club Show. Becci Hodge från England dömde. Det var 126 labbar anmälda. Det gick jättebra för mina hundar, stolt uppfödare.

B Amore Passo ”Leo” blev 4:e bästa hane med CK. Han hade många konkurrenter så det var jättekul att han placerade sig så bra. Tack till Magnus och Sussi som ställer upp på alla mina påhittigheter.

B Tilia ”Chloe” fick excellent i öppenklass

B Hpnotiq ”Wilda” fick excellent i juniorklass

B Midori ”Maja” fick excellent i juniorklass

B Bells Of Ireland ”Ixi” fick excellent i juniorklass, Alexandra utställningsdebuterade som handler och det gick jättebra

B Dom Pérignon ”Frodo” fick very good i öppenklass

Jag vill tacka er alla att ni ställer ut era hundar, det uppskattar jag jättemycket.

 

På söndagen hade vi kennelträff. Det var varmt och vi hade superfint väder. Vi apporterade i olika ”rutor” och sist men inte minst apporterade vi på vatten. Hundarna fick lite ny energi när det blev badande av. Tack till Lena, Marie och Lollo som höll ordning på oss och arrangerade en rolig dag. Jag hoppas att alla hade kul och att ni återkommer på kennelträffar. Ni förvaltar era hundar så väl. Torstein tog kort under dagen och när jag får dom så kommer jag lägga ut dom här.

Pappa Leo

Dotter Maja

SSRK Gotland

Vi har varit på utställning på Gotland i helgen. Chloe fick CK och blev 4:e bästa tik. Jag blev så glad, tack till den trevliga dommaren Patrik Ragnarsson ?

Här kommer den fina kritiken:

Vår!

Nu ska jag packa för att åka till Gotland imorgon. Atlas, Smulan, Chloe och Leo ska med, vi ska åka på utställning. Hoppas på fint väder, tar med tält för säkerhetsskull. Alla hundar fäller så det rullar stora hårbollar runt på golvet när det blir korsdrag, ungefär som i de där westernfilmerna när buskarna rullar över prärien. Jag dammsuger och dammsuger, det blir  ingen skillnad. Jag köpte en svettskrapa till häst för många år sedan. Den fungerar jättebra att ta bort hår med men det spelar ingen roll hur mycket man kammar, det är lika mycket hår dagen efter igen.

Jag tränar på med Ixi och Chloe, vill gärna gå till start den 2 juni. Ixi har blivit mycket duktigare men har lite svårt att släppa markeringen och plötsligt gå fot. Hon tycker nog att jag är en besvärlig människa att träna. Jag gör inte alls som hon säger. Hon tycker nog att fot kan man gå efter att man har hämtat dummiesen och inte före.

Chloe är duktig men går väldigt lätt upp i stress. Stadgan fungerar ganska bra men hon har också svårt att släppa dummiesen. Jag tycker att hon är jätteduktig med tanke att vi bara har känt varandra i 6 v. Avlämningarna är lite jobbiga tycker hon. Hon vill gärna behålla dummiesen så nu kör jag en ny strategi. Jag bryr mig inte om henne om hon springer förbi utan är passiv och står kvar och det börjar fungera bra.

Jag håller på att bygga hundkojer till hundarna och göra en inhägnad. Ibland krockar våra arbetstider och då är det bra om det finns en hundgård som dom kan vara ett par timmar i. Hundkojerna är isolerade och byggda för 2 hundar, så jag håller på med 3 st. Den första var lite knepig och jag fick lösa problem på vägen, det är inte alltid hjärnan är på plats. Hundkoja 2 gick mycket bättre och snabbare att bygga så nu borde jag vara proffs på hundkoja 3 🙂 Jag ska bygga en altan till hundarna också utanför de små husen. Jag längtar till det blir dags att måla, det är då man ser hur det kommer att bli. Sedan är det staketet som ska på plats, det kommer nog att bli en prövning då marken inte är slät.

Vi närmar oss kennelträffen, det ska bli kul att träffa er 🙂