Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: juli 2018

Värme, värme och lite till värme

Jag dör i den hör värmen och hundarna lider också. Det är så torrt att det dammar om gräsmattan. Chloe och jag har varit på jaktinternat och hon var jätteduktig. Vi har påbörjat arbetet med dirigeringar, vi hade säkert kommit mycket längre om det inte var så himla varmt hela tiden. Går inte att träna. Hon är så duktig och fokuserad på det hon gör så det har ju varit så kul att kunna starta henne i höst men vi har inte kommit dit än pga vädret.

Ella har kommit in i flocken och börjat förstå våra regler och rutiner. Hon är nog den gladaste hund jag har haft. Hon vaknar på supergott humör och så fortsätter det hela dagen. Vi tränade igår kväll och Ella fick följa med och hämta några dummies. Hon var så glad och stolt, härligt att se henne.

Smulan har nu gått halva tiden av dräktigheten och börjar bli ordentligt rund. Hon lider i värmen. Vi har badat mycket på mornarna och det tycker alla är jätteskönt. Smulan tog en lång simtur härom dagen och njöt i fulla drag. Ella har också lärt sig att simma. Först simmade hon som en plaskande u-båt men nu fungerar det och hon hänger med de andra ut, hon växer för varje dag och blir modigare och modigare.

Varm sommar!

Vilken värme det är hela tiden! Jag och hundarna lider. Det går inte att göra något, så fort man rör sig så blir man svettig. Så, nu har jag gnällt klart över det ?

Smulan är parad och det har gått drygt 3 veckor. Ska göra ultraljud snart och se om det finns några bebisar ?

Chloe och jag har varit på jaktinternat i värmen och jag är så glad över min fina hund. Vi behöver träna på avlämningar från vatten och stadgan.

Vi vattenapporterade härom dagen och då fungerade avlämningarna över förväntan. Jag måste hela tiden tänka på att ta det lugnt och se till att Chloe är lugn då fungerar allt perfekt. Så läxa till matte är att träna på lugn genom alla övningar. Imorse tränade vi på linjetag med markering som störning. I början ville hon bara springa på markeringen men när 10-öringen trillade ner så var hon superbra. Hon är duktig på raka linjer och minnesmarkeringar, allt går framåt. Jag är så nöjd med henne. Hon är smart och vill vara en till lags.

Vi har fått en ny medlem till flocken, hon heter Ella och är 8 mån. Hon kommer från Annual’s kennel. Hon är så go, som en stor nallebjörn ?

Nu hoppas jag på svalare väder!