Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: november 2018

Chloe

Jag har anmält mig och Chloe till kurs för Lena Almstedt. Det ska bli kul och se hur långt vi har kommit. Alltid bra att gå på kurs med andra hundar och ny mark för att få ett kvitto på vad som fungerar och vad vi måste träna på ?

Träning

Vi har varit i Grillby, Enköping och tränat apportering. Vi hyrde träningsmark i 3 tim och hundarna fick kämpa på men höll ihop hela tiden. Det var jättekul och givande träning. Vi tränade att hoppa över staket och hämta dummie och sedan hoppa tillbaka igen. Alva klarade det galant på en gång. Chloe var väldigt skeptisk till att hoppa över staket, staket är ju oftast till att hålla dom inlåsta så att hoppa över förstod hon inte. Vi tog hjälp av godis och Alva och tillslut var det jättekul att flyga över staket. Vi tränade dirigering, dubbelmarkering, sök och en massa klurigheter och tjejerna var superbra! I slutet så stod kastarna på andra sidan av ett brett dike och apporten hamnade i en hage med staket runt. Jag tänkte att det här är eldprovet för Chloe för att se om hon nu vågade och det fungerade, jag blev skitglad!! Petra och jag var nöjda med våra fina tjejer som bara levererar vad man än begär, så duktiga hundar 🙂

Hilda

Idag flyttar den sista valpen, lilla Hilda, till sin matte och husse på Muskö. Nu blir det tomt både skönt och tråkigt. Chloe har tagit sig an Hilda och leker jättefint med henne.