Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: januari 2019

Apportering

Vi har tränat med apportkastare de sista gångerna, den smäller betydligt högre än de vanliga skotten och hundarna går verkligen igång på detta. Vi har lagt upp övningar där vi skjuter med apportkastaren och sedan vänder vi därifrån och först skickar på en dirigering innan dom får hämta skjutapporten. Chloe har lite svårt med stadgan när det gäller apportkastaren men träning ger färdighet. Ixi var med igår och hon var väldigt duktig för att inte ha tränat med apportkastare förut. Hon hade svårt med dirigeringen från skjutapporten och jag fick stödja henne för att göra rätt. Hon har mkt bättre stadga än Chloe när man ”skjuter apporter”. Hon har blivit väldigt vuxen i huvudet nu och det kommer att bli kul att sätta henne i ordentlig träning och sikta förhoppningsvis på start inom 1 år. Hon fyller ju 2 år i mars och jag tycker att hon har lugnat ner sig även om hon ibland spelar över, men det får man när man är ung ?

Ixi från i somras

Januari

Det är kallt och mörkt och jag längtar till våren. Chloe och Winna ska snart löpa, jag hoppas inte att de börjar samtidigt. Ixi har löpt och Smulan håller på, Loke har haft det lite jobbigt att hålla reda på tjejerna 😉 Chloe är väldigt duktig på träningarna och kan nu göra ganska långa dirigerar som är delvis dolda. Ixi har mognat tycker jag, har nu börjat träna med henne också. Hon är duktigare på att lyssna nu och hon har en härlig fart i allt hon gör. Jag längtar till våren 🙂

2019

Nu är det 2019, tiden går fort. Chloe och jag startade året med träning i solsken. Hoppas alla hundar hade det ett lugnt nyår. Våra hundar sov sig igenom 12-slaget. God fortsättning ?