Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: februari 2019

Kennelträff

Nu har jag bokat in årets kennelträff, det blir den 4 maj i Haninge. Det kommer att vara Mhundlydnad som håller i det den här gången. Vi kommer att varva apportering med lydnad och det kommer vara 3 st instruktörer på plats. Jag fixar fika och så kan vi grilla korv till lunch. Jag hoppas att så många som möjligt kan komma, det är så roligt att se alla hundar och mattar och hussar. Jag har även mailat ut, är det någon jag har missat så hör av er. Välkomna!

Utställning

Vilken bra dag!!! Vi var på Labradorklubben Östras utställning i Tungelsta i söndags. Det var en bra dag för mina uppfödningar  Domare var Fanny Hellström.

Bexzima’s Amore Passo blev Best In Show 2

Bexzima’s Bells Of Ireland blev Best In Show 3

Bexzima’s Anima vann jaktklassen

Bexzima’s Achilli kom 5:a i öppenklassen

Bexzima’s Mr Amazing kom på 2:a plats i valpklassen

Bexzima’s Miss Pretty kom på 2:a plats i valpklassen

Katarina har även ställt Bexzima’s Mr Wonderful i Gävle, han vann valpklassen och gick Hederspris.

Tack alla för en trevlig dag och stort tack att ni ställer ut era hundar, det betyder jättemycket för mig

 

Vår eller….

Kan man lita på att det blir vår nu…… vågar knappt säga det högt, då kommer det väl en snöstorm. Jag kan höra fåglarna kvittra nu så jag hoppas på våren. Igår var vi ute på långpromenad i skogen och Ella hittade årets fynd, en vildsvinsskalle som hade sett sina bättre dagar, den stank. Alla hundarna var så avundsjuka och ville också så klart ha en skalle och bära på. Hon försvarande skallen hela tiden, första gången jag hört henne morra och verkligen stå på sig. Hon bar skallen i en timme, när vi kom hel så ville hon helst inte lämna den ifrån sig. Fick hämta papper och ta den med, den var så äcklig och jag brukar kunna ta i det mesta. På eftermiddagspromenaden så gick alla och letade och hoppades att det fanns fler delar som man kunde hitta men tji fick dom. Ella och Ixi har i alla fall tagit årets första dopp vilket dom var så nöjda med, mindre nöjd matte.

Nu är lilla Kelly röntgad också ur Leo och Wilma kullen med A höfter och armbågar u a, grattis matte Katarina, jätteroligt I helgen är det utställning och det ska blir kul att träffa alla Bexzimahundar och dess ägare.

Is och blötsnö

Här är det is överallt, halt och vått. Jag hoppas att det nu smälter bort innan det kommer ny snö. Vi var ute på isen (på sjön) och sprang igår, ja jag sprang inte utan hundarna . Jag kastade boll så dom fick kämpa ordentligt, det var en ganska lugn och skön eftermiddag sedan. Ella älskar att springa i snön, hon har blivit så stark och hoppar lätt bland snödrivorna. Hon har full koll på mig vart jag är och emellanåt kommer hon springande och ska ha beröm, efter det så far hon iväg igen. Om hon fick bestämma så skulle vi vara ute hela dagen och springa. Hon hoppar över ikull fallna träd. Jag kommer ihåg när hon flyttade hit och vågade inte hoppa över en trädstam som låg ner, jag fick lyfta framdelen för att sedan lyfta bakdelen för att få över henne, men det behövs inte längre

Snart ska vi på utställning i Tungelsta ridhus, jag har anmält Loke, Smulan och Ixi. Tur att jag köpte en ny bur på Mässan så att alla får plats. Skönt med en utställning som ligger nära för en gångs skull.

Apporteringsträningen ligger nere för tillfället pga all snö och is, så jag hoppas på en snabb vår så jag kan sätta igång igen. Ixi ska nu finslipas lite eftersom Chloe förhoppningsvis ska bli mamma. Jag tycker Ixi har vuxit ”i huvudet”, hon är mycket mera lättförd och lyssnar faktiskt. Hon har inte öronproppar som förut, även om hon har selektiv hörsel ibland

Jag ska påbörja planeringen för kennelträffen snart som jag hoppas ska bli av i april/maj.