Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: augusti 2019

Utställning Märsta SKK

Jag fyllde år i söndags och vi har på utställning i Märsta, jag hade en jättebra födelsedag. Vi ställde för rasspecialist Anna Geschwindt.

BIM med CERT Bexzima’s Amore Passo ”Leo”

SE VCH Bexzima’s Miss Pretty ”Hilda” fick sitt första CK.

Tack för att ni förvaltar era hundar så väl, stolt uppfödare 🙂

Svampplockning på mitt sätt ?

Jag skulle gå och vittja mitt kantarellställe imorse med Chloe och Winna, det har alltid funnits massvis av kantareller där. Det var säkert 3 år sedan jag var där sist. Vi gav oss in i skogen, nu hade dom skövlat ner en massa skog och jag hade inte full koll på var jag var. Efter 1000 bromsar och myggor senare så hittade jag rätt ställe. Man måste ta sig över ett jättedike innan. Tänkte hur ska jag lyckas med detta? Hittade iallafall en lämplig grankvist att hålla mig i när jag skulle svinga mig över (typ som tarzan) Vad händer… grenen går av och jag hamnar mitt i diket. (Inget vatten som tur är) När jag står i diket så når kanten av diket upp till min brösthöjd och det är lerigt. Nu börjar kampen att ta sig upp på andra sidan. Första och andra steget går bra. När jag sedan ska flytta mig till steg nr 3 så glider bakre foten ner och övre foten fastnar. Jag går ner i spagat, tänker stilla att det här kommer att göra ont och det gör det! Jag känner hur höften har en onaturlig ställning innan jag får ner händerna i leran och får loss övre foten. Efter mycket kravlande så tar jag mig upp ur diket. Hundarna står och tittar på mig och tänker säkert ”men det är ju bara att hoppa, vad håller du på med!” Jag går nu som Zeb Macahan efter dikesfajten men tänker ”det är värt det när jag plockar alla kantareller”. När jag äntligen kommer fram efter 1 tim slit i oframkomlig terräng så finns där 2 kantareller!! Bara 2 st!! Går tillbaka till bilen svettig, trött och sliten. Sätter in hundarna och vad hittar jag 5 m från bilen, en massa kantareller!

Utställning

Chloe och jag har varit utställning. På lördagen var vi i Norrköping, Chloe fick excellent med CK och placerade sig 4:a i sin klass. På söndagen var vi i Eskilstuna Chloe slog till med att bli 2:a bästa tik och fick reservcert, jag blev så glad och stolt över min fina hund ❤