Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: september 2019

Fia

Fia fick följa med dom stora tjejerna idag och apportera. Det är andra gången hon är med. Hon har vuxit mentalt och har utvecklats mycket den senaste månaden. Hon är mer framåt och självständig nu. Jag hade hundarna i bilen och vi tränade en och en. Fia vill gärna bli vald hela tiden och tycker inte att hon ska vänta på sin tur ?

Fia

Fia är snart 5,5 mån. Hon håller igång oss så vi blir gråhåriga. Hon började med att hoppa över altanräcket, det är över 2 m ner till marken på andra sidan och en stentrappa. Det klarade hon galant även om matte höll på att få en hjärtattack. Sedan har hon lyckats hoppa över grinden från sovrummet där jag hade låst in henne och hennes mamma. Grinden är 1,2 m, halt golv, det tog hon stillastående. Hon har även lyckats ta sig ner för ett berg med 90 graders vinkel i full fart. Jag trodde att nu slår hon ihjäl sig, näää då…. hon ruskade på sig och var lika glad som vanligt. Jag känner att hon är som en katt med 9 liv, så nu har hon avverkat 3 och har 6 kvar. Hon är sjövild och totalt orädd för saker. Hon knatar rakt ut i vattnet och simmar, jag har inte haft någon hund innan som bara går rakt ut och tar sig en liten tur.

Vi har påbörjat träningen nu och jag har inte hittat något som hon tycker är roligt att leka med som belöning. Jag har provat olika dragkampleksaker, rådjursklöv, flätat flätor av fleecefiltar, men har inte hittat något som hon brinner för. Igår hittade jag en fågelvinge som jag hade glömt bort var jag lagt (den är torkad), jag tänkte att vi testar den. Fågelvingen föll damen i smaken, det är första gången som hon har varit riktig på när det gäller lek. Så i helgen tänkte jag tina lite fågel så får vi se hur hon gillar det, kanske är det lösningen på våra lekproblem. Jag vill kunna dra upp tempot med lek när vi tränar, då det ger mycket gratis i träningen, men det är svårt när man har en så selektiv dam som inte leker med allt, kanske har jag nu hittat nyckeln till lekbelöning i och med fågelvingen,  det återstår att se.