Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Monthly Archives: juli 2020

Kloklippning

Idag har vi matat och matat, börjar bli slitsamt här. Valparma går fint upp i vikt och äter med god aptit. Mormor tvättar och pysslar. Vi har klippt alla pyttesmå klor idag, tur att man har glasögon att ta till ?

Små labradorer

Gäsp

Winna är på bättringsvägen. Hon bjöd upp till lek idag med sin syster Chloe så det är ett gott tecken. Jag är så glad att hon är tillbaka på banan!

Valpar

Jag har inte hunnit lägga ut några bilder. Winna har varit jättedålig och legat inne på intensiven på Bagarmossen och kämpat för sitt liv. 1/4 av livmoderväggen var inflammerad och bakterier spred sig med rasande fart. Hög feber och knappt vid medvetande lämnade vi Winna på intensiven med gråten i halsen. Jag tänkte att nu förlorar jag henne, men hon är en tappar hjälte. Hon är nu hemma och har repat sig lite. Äter och har ingen feber men hon är sliten.

Jag stod nu med 8 valpar som är hungriga och ville ha sin mamma, ett mardrömsläge. Sen kom jag på att vi provar med mormor Smulan, som är skendräktig, om hon kan tänka sig ta an valparna. Vi kom hem och jag hämtade Smulan till valplådan och introducerade en liten kille. Hon var skeptisk i 5 min sedan var hon överlycklig att hon har fått valpar. Hon är nu barnens surrogatmamma och sköter dom exemplariskt. Hon tvättar och matar, även om hon inte har så mycket mjölk. Jag och Alexandra matar valparna. Hon är också min hjältinna, vad hade jag gjort utan mormor.