Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

God fortsättning och Gott Nytt 2014!!

Nu är julen över och snart är det Nytt År och alla smällare och raketer kommer på köpet. Ta inte ut era hundar när det är som värst, även om dom inte skulle visa rädsla, det behövs så lite för att dom ska bli rädda och det är jättesvårt att träna bort. Med min första hund Bella så visade hon ingen rädsla. Jag släppte ut henne på tomten och det kom en tjutande raket och då blev hon livrädd och rusade i full fart mot dörren (som tur var) så att jag kunde släppa in henne. Det har blivit bättre med åren, men hon tycker fortfarande att det är väldigt jobbigt. Det är också en massa hundar som springer bort på just nyårsafton pga av att dom blir rädda. Så måste ni ut när det skjuter se till att ha strypkoppel eller en sele som sitter tight så dom inte kan komma ur. 

Nu till något roligare, jag har fått kort på lilla Alva som har varit i Gävle, hon blir mer lik sin mamma för varje dag 🙂

 

Alva131229

 

Levis har varit här och hälsat på idag också. Han var så himla fin i kroppen och huvudet, en riktig snygging. Jag har idag också fotat hundarna. Först ut har vi Doris 🙂

131229 006

 

Sedan kommer Loke 🙂

131229 001

 

Sist men inte minst Smulan, hon vill aldrig stå still så det är jättesvårt att fota henne 🙂

131229 014

 

Sedan har vi lilla Oscar som gärna vill flytta hem till någon snäll person. Han har utvecklats enormt sista tiden och är en väldigt lättlärd hund. Vi tränar varje dag på inkallning och fotposition och han tycker det är jättekul att träna. Ska så småningom börja även lägga in apportering, men hittills har han visat god apporteringförmåga så han kommer nog att bli en bra apportör 🙂

131229 018

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *