Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Spårning

Var ute 1 tim med hundarna i skogen imorse, lyckades gå vilse, kände lite panik! Som tur var fungerade telefonen och kunde med hjälp av navigatorn hitta tillbaka. Vi var så noga med att memorera när vi gick, ändå blev det fel. Promenaden på eftermiddagen i skogen tog vi med snitslar så vi hittade ut igen 🙂

Vi la spår till Doris, Smulan och Loke idag. Det var Doris första spår. Hon fattade först inte vad hon skulle göra men när 10-öringen trillade ner så spårade hon på och hittade klöven, hon var så glad. Hela hunden vibbrerade 🙂

Smulan spår var lite längre och det är andra gången hon  gick spår. Först i början fattade hon inte riktigt vad hon skulle göra men vi väntade ut henne och plötsligt var det som ”jaha du menar att jag ska spåra”. Det blev full fart fram till klöven. Hon var överlycklig 🙂

Lokes spår vara bra 300 m och idag var killen lite yr i bollen. Han ringlade 3 ggr vid vinklarna och tittade lite frågande på oss, men vi hjälpte honom inte utan väntade ut honom och han gick tillbaka till spår alla gångerna och fann klöven 🙂

Spåren hade då legat i 5 timmar så det var ganska lång liggtid.

Loke

Spår141105

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *