Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Doris behöver ett nytt hem

För 2 veckor sedan fick jag den tråkiga nyheten att Doris har en nervsjukdom som heter Exercise induced collpase, EIC, och hon ska inte gå i avel. Detta gör att hon vid ordentlig ansträngning börjar vingla i bakdelen och måste då vila i cirka 10 min innan det släpper. Därför är det med stor sorg i mitt hjärta som jag söker ett nytt hem för denna dam. Jag provar med att lägga ut henne här först innan jag lägger ut en annons. Hon behöver vara i ett hem där barnen är äldre så hon får vara mycket i centrum. Jag vill att hon kommer till ett hem där man tränar, men då under lugnare former såsom lydnad eller spår. Hon har mycket motor och ska inte vara en hund som ligger på soffan utan ska användas. Hon kan gå lös i skog och mark, kommer alltid på inkallning. Hon kan leka med andra hundar utan problem, det är bara vid ordentlig påfrestning som ett anfall kan komma. Jag hoppas att jag kan hitta någon lämplig familj till denna unga dam.

Wallwein’s Urmeneta Carmenere ”Doris”

Doris

Doriskurs

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *