Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Året 2016

Återblick över året 2016.

Jag tycker alltid att tiden går för fort och att jag inte hinner med mina mål jag har i huvudet. Jag tycker oftast att jag inte har gjort något men börjar man tänka tillbaka så har det hänt många roliga saker.

Om man tittar tillbaka på utställningsåret så blev Saga BIR i Finland och fick Cert vilket var jättekul. Utställningen i Gävle gick också bra. Loke vann sin klass med CK och blev 4:e bästa hane, Saga vann sin klass med CK, Smulan vann sin klass med Excellent och Winna placerade sig som 4:e bästa tik valp 🙂 Sedan var vi på Lilla och Stora Stockholm. Smulan vann jaktklassen med CK, vilket gjorde mig jätteglad.

Jag startade även gammelgubben Atlas på Working test (WT) på Muskö i 28 gradig hetta. Han fick hoppa in istället för Smulan som hade börjat löpa. Vi nollade bara 1 ruta av 5 vilket man måste ge honom stor eloge för. Otränad 8-åring i 28 grader!

Smulan fick 3:e pris på jaktprov i Norge, vilket har varit ett stort mål för mig att få henne jaktmeriterad.  Känns så roligt att ha en egen uppfödning som är jaktmeriterad!

Jag vill också gratulera andra uppfödningar från mig:

Petra och Alva som har startat både på jaktprov och WT i år, 82 p fick hon på WT och är nu uppflyttad till öppenklass om hon vill, applåder 🙂

Emily och Oscar tog 1:a pris och placerade sig på 1:a plats i Lydnadsklass 1, bravo!! Även Oscar är startad på WT. Vi var uppe i Dalarna och tränade och startade och Oscar vann WT.

Stort grattis till Frodo, Ayla, Bri som har fått Excellent på utställning!

Vi var några som samlades och gjorde BPH med våra hundar Bri, Frodo, Vincent, Ayla och Saga. Jättekul att se hur hundarna reagerade på de olika sakerna som hände utmed banan.

Petra, Emily och jag har varit på jakt, jättekul och spännande! Tyvärr blev det inte så många fåglar skjutna men det är roligt att få vara med på ”riktigt”.

Det har blivit många träningar i år. Den roligaste utflykten i år blev till Dalarna. Vi tränade första dagen och gick igenom regler för WT. Vi hade hyrt en stuga, 4 st hundfanatiker och 4 glada hundar. Vi tävlade dagen efter och Oscar vann och Petra kom på 3:e plats 🙂

Smulan fick sin första kull i februari ut kom 8 st svarta små bebisar. Winna är ju kvar här och vi tränar på mot målet att få henne jaktmeriterad i höst. Hon är en super markör! Hoppas allt håller hela vägen 🙂

Jag önskar alla ett Gott Nytt År!

2 Responses to Året 2016

  • Du är en fantastisk engagerad uppfödare som verkigen ställer upp och ger stöd när hunden är sjuk och man behöver hjälp. Du ordnar roliga och trevliga hundträffar som vi alltid ser fram emot.Hoppas du får ett bra 2017 både med dina hundar och dig och familjen. Gott Nytt är från Vincent, Joachim och Annika!j

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *