Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Winna och vår

Nu är det snart slut på veckan, vi är inne i vårmånad och det känns bra. Ljusare och ljusare blir det. Nu kan man snart träna kvällstid igen 🙂 På söndag ska jag och Winna samt mina träningskompisar på kurs. Första gången för den här tränaren och det ska bli roligt och se om man får nya tips och råd. Snart drar utställningssäsongen igång utomhus och jag har planerat att ställa Winna lite och försöka få Lokes sista cert så han blir champion någon gång.

Winna och jag har tränat fotgående i hallen hemma, då underlaget ute inte är så roligt. Allt går superbra i hallen, vi får se om det går superbra ute med andra hundar sen, det gör det säkert inte. Jag tycker att hundarna inte brukar vara startklara förrän vid 3 års ålder, men jag tänkte nog försöka starta henne på några workingtest i år, så vi får lite erfarenhet av tävling, hon och jag tillsammans. Det brukar visa sig stora brister på olika saker när man startar och vi kommer säkert stöta på flera problem och 0:a oss igenom proven. Fotgåendet kommer vara ett problem då hon gärna låter sig störas av andra hundar och har lite svårt att fokusera i nya miljöer, men det hör till åldern och bristande träning i fotgående (matte tycker att fotgåendeträning är tråkigt). Man får själv säga till sig ibland att hon är faktiskt bara 1 år och en tonåring, lätt att glömma och kräva för mycket. Förra helgen var hon verkligen jätteduktig. Vi gjorde markeringar med dirigering bakåt och hon förstod faktiskt. Hon hämtade bakåt först och hämtade sedan markeringen. Markeringen blir ju minnesmarkering men hon kom ihåg och gick ut fint 🙂 När allt blir sådär bra så känner man sig väldigt lycklig över sin hund 🙂 Hon kommer att blir en duktig apportör och det är väldigt roligt att få träna med henne 🙂

Det här är en så roligt bild. Winna sitter på Olga för att se bättre 🙂

Smulan har snart gått 6 v och hon börjar blir stor nu. Lite trött inne, men väldigt mycket fart ute fortfarande. Igår var alla och plaskade runt i vattnet, så indirekt har Smulans valpar redan badat i sjön. Winna och Loke fick turbofart av plaskande vatten och var bara tvungna att jaga och brotta ner varandra. Brottning och tackling gillar Smulan inte nu och hon säger till ordentligt om någon skulle få för sig att börja busa med henne. Jag ska försöka komma ihåg att fota henne i helgen 🙂 Fotot nedan var hon inte så stor 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *