Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Valparna är inne på sitt 8 dygn

Valparna växer och frodas, den största hanen väger nu över 1 kg och den största tiken ligger inte långt efter på 960 gr. De är så kul att sitta och titta i valplådan. Man vill bara pussa på allihopa.

Träningen gick rätt så hyfsat igår. Wilma var duktig och hämtade apporterna. Hon simmade både på öppet vatten och i vass. Ett tag kämpade hon som en galning i vassen och satt fast, jag var beredd att hoppa i efter lilltjejen. Men till slut kom hon loss, det avskräckte henne inte utan hon simmade i vassen igen efter nästa apport. Hon har utvecklats något enormt den sista månaden och börjar bli riktigt duktig 🙂 Atlas simmade också i vass och på öppet vatten. Han är en duktig markör och markerar och kommer ihåg var apporterna ligger. En apport hamnade i det mest otillgängliga stället i hela vassen, efter lite stöd och uppmuntran fixade han det och kom in. Han var så stolt efter bedriften. Han viftade på svansen och bar dummiesen med högburet huvud, med all rätt. Nästa helg är det jaktprov, så nästa vecka är det träning med fågel och kanin som gäller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *