Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Valpar och träning

Tiden flyger iväg och valparna är imorgon 2 v och första avmaskningen väntar, ska bli kul och se reaktionen, om de tycker om det eller ej. Valparna väger nu över 1,5 kg och är riktiga köttbullar, de har börjat att ställa sig på benen, även om det är väldigt ostadigt. Ögonen håller också på att öppnas. De är så söta allihopa.

Träningen igår gick bra för Atlas och mindre bra för Wilma. Vi hade gås med, den var gigantisk. Atlas hämtade gåsen på söket, det tog lite tid att få tag på ett bra sätt om jättefågeln men han gav inte upp. Wilma hittade också gåsen men vill inte ta den. Jag tror att hon är skendräktig. Hon vill helst inte göra någonting just nu. Enkelmarkeringarna gick ockå bra med god fart för Atlas. Det var gåsen som ställde till problem. Han fick fjädrar i munnen och när han väl fått upp den så snubblade han på huvudet, men efter lite övertalning så kom han in med gåsen, resten av fåglarna fungerade jättebra. Lillfia ville inte hämta fåglar alls på markeringarna. Första fågeln gick bra men de andra så gick hon fram och nosa och sedan skulle hon inte apportera fågeln. Efter lite hjälp från Nina och stöd från mig så kom hon in till slut och då fick det vara bra. På lördag är det jaktprov, jag börjar redan bli nervös, ska försöka hålla nerverna i styr när vi startar, är inte så lätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *