Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Vår!

Nu ska jag packa för att åka till Gotland imorgon. Atlas, Smulan, Chloe och Leo ska med, vi ska åka på utställning. Hoppas på fint väder, tar med tält för säkerhetsskull. Alla hundar fäller så det rullar stora hårbollar runt på golvet när det blir korsdrag, ungefär som i de där westernfilmerna när buskarna rullar över prärien. Jag dammsuger och dammsuger, det blir  ingen skillnad. Jag köpte en svettskrapa till häst för många år sedan. Den fungerar jättebra att ta bort hår med men det spelar ingen roll hur mycket man kammar, det är lika mycket hår dagen efter igen.

Jag tränar på med Ixi och Chloe, vill gärna gå till start den 2 juni. Ixi har blivit mycket duktigare men har lite svårt att släppa markeringen och plötsligt gå fot. Hon tycker nog att jag är en besvärlig människa att träna. Jag gör inte alls som hon säger. Hon tycker nog att fot kan man gå efter att man har hämtat dummiesen och inte före.

Chloe är duktig men går väldigt lätt upp i stress. Stadgan fungerar ganska bra men hon har också svårt att släppa dummiesen. Jag tycker att hon är jätteduktig med tanke att vi bara har känt varandra i 6 v. Avlämningarna är lite jobbiga tycker hon. Hon vill gärna behålla dummiesen så nu kör jag en ny strategi. Jag bryr mig inte om henne om hon springer förbi utan är passiv och står kvar och det börjar fungera bra.

Jag håller på att bygga hundkojer till hundarna och göra en inhägnad. Ibland krockar våra arbetstider och då är det bra om det finns en hundgård som dom kan vara ett par timmar i. Hundkojerna är isolerade och byggda för 2 hundar, så jag håller på med 3 st. Den första var lite knepig och jag fick lösa problem på vägen, det är inte alltid hjärnan är på plats. Hundkoja 2 gick mycket bättre och snabbare att bygga så nu borde jag vara proffs på hundkoja 3 🙂 Jag ska bygga en altan till hundarna också utanför de små husen. Jag längtar till det blir dags att måla, det är då man ser hur det kommer att bli. Sedan är det staketet som ska på plats, det kommer nog att bli en prövning då marken inte är slät.

Vi närmar oss kennelträffen, det ska bli kul att träffa er 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *