Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Efter en storm så kom dom

Hela vår familj och Smulan har gått på knäna dessa dagar. Det började med att hon berättade för mig på lördagmorgonen att nu är det dags, det betyder att vi ska ha valpar till natten. Hela dagen var kämpig för henne (och mig som satt på golvet hela dagen). Cirka 12-tiden på natten får hon krystvärkar och det bara fortsätter så utan att det händer ngt. Efter 45 min började jag stuva in allt i bilen, väckte Alexandra. Sedan bar det av, när tiken har haft krystvärkar så länge är det bråttom. Jag har aldrig i mitt liv kört så fort förbi Skogskyrkogården nånsin. Väl framme så fick vi komma in och i all den här tumulten så sticker en litens tjej baktassar ut. På med glidslem och sedan var hon ute på Bagarmossen. Vi stannade lite till och Smulan klämde ut en liten gul pojke. Beslutade mig för att åka hem och där hemma kom de resterande två. Men nu är inte sagan slut, kanske inte är en saga direkt…..

1  dygn efter förlossning så tempar Smulan högt. Hon hässjar och är orolig. Vi åker åter igen in till Bagarmossen och röntgat henne denna gång för att se att inga foster finns kvar om det skulle vara därför hon har hög temp. Inga foster blir hemskickade. Allt är frid och fröjd……eller

1 dygn senare vaknar jag kl 3 på natten, tycker att hon uppträder konstigt så jag tar tempen. Nu trampar hon 40,5, nu är det bråttom. Väcker hela huset, packar in valpar och Smulan i bilen. Jag ser då när jag har lastat in henne att hon har juverinfammatio på ett bröst. Tömmer detta och fortsätter till Bagarmossen. Där blir Smulan, valparna och jag inlagda. Så där låg Smulan och jag med 4 valpar, droppställningar och filtar. Hon börjar pigga på sig igen så äntligen får hela patrasket åka hem igen. Jag hoppas nu att inget mer skit tillstöter, känner mig ganska less och trött just nu.

Dagsläget är att Smulan mår hyfsat och alla valpar mår bra. Så nu hoppas jag att allt vänder 🙂

2 Responses to Efter en storm så kom dom

 • Men fy sjutton vilken pärs!!
  Hoppas att ni nu får det lugnt och kan återhämta er hela familjen.
  Fantastiskt fina de fyra som ligger där nu och verkar dia för fullt.
  Lite nyfiken på vad de andra 2 blev…

 • Krya på dig fina Smulan!
  Vi tänker på dig! Hoppas dina valpar och du piggnar på er snart!

  många kramar brorsan Vincent och familj!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *