Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Jaktprov

Jaktprovet gick åt helvete. Bella löper här hemma, jag vet att han brukar bli väldigt revirpinkande när tikarna löper, men inte att han skulle pissa in hela provområdet. Första markeringen skjuts och den fixar han galant. Så kommer vi till söket. Han går ut tar en kråka i munnen och pissar. J-a hund!! Han fixade hela söket men höll på med en massa annat inkl pinkande. Sedan kommer vi till nästa markering. Han ser var markeringen faller. Jag skickar honom och då försvinner han ur synfältet och är bort ett tag, sedan kommer han tillbaka, tar kråkan och kommer in till mig. Han visste hela tiden att fågeln låg där men ”han skulle göra annat först”!!!! Sedan var det vatten, det jag trodde innan start skulle bli ett problem. Ganska sörjigt och med jättemycket vass. Här var det inga problem alls, han simmade hämtade första anden. Vid andra markeringen som hamnade mitt i vassen, den hämtade han som ingenting. Jag var så besviken efter provet, vi fick ett tredjepris, surt  😐 Nu får vi se om vi kommer med till Enköping, det är 64!!! anmälda och bara 16 får starta. Tänkte eventuellt anmäla mig till Ornö också, måste bara fundera lite först.

Nu till något roligare. Valparna har öppnat ögonen och börjat gå så smått. Det är ett fasligt liv i valplådan efter matintag då har de energi. De är så söta nu, som små björnar som tultar omkring. På torsdag ska de få sina första smakportioner. Förresten jag har klippt allas klor, var ett pillerjobb kan jag säga. Jag klippte baktassarna när de åt och när mamma tvättade dom i rumpan så passade jag på att klippa framtassarna, gick jättesmidigt 😆

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *