Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Vår och snart bebisar

Vår2019

Tiden går fort och jag tyckte inte det var länge sedan jag parade Chloe. Nu är hon jättestor och stånkar och stönar. Hon springer fortfarande på promenaderna. Hon vill fortfarande ha dragkamp och att jag ska leka med henne. Hon är väldigt noga med vad jag är hela tiden, hon vill vara nära och har koll på varenda steg jag tar. I morse låg vi och drog oss i sängen en stund och bara mös hon och jag. Hon vill gärna ha total uppmärksamhet och de 5 andra som bor här är inte viktiga tycker hon.

Ixi har stora invändningar på detta, det är minsann hon som ska vara i centrum. Hon har ju påbörjat sin apporteringsträning nu mer noggrant, så nu tycker hon att det är hon som ska stå i centrum när matte är i närheten, för vi är ju bästisar nu när matte lägger all tid på henne i skogen.

Vi apporterade i hästhagen igår. Hagen bjuder på många nivåskillnader och det var utmanande för hundarna. Man ser att Ixi än är orutinerad och springer alldeles för kort och faller med vid lut bort från nedslagsplatsen. Petra fick stötta och gå mot nedslagområdet när det blev för svårt. Jag vill gärna att hundarna i möjligaste mån för lösa problemet själva för att 10-öringen ska trilla ner, men ibland måste man hjälpa lite på traven. Hundarna fick springa av sig ordentligt i alla fall i alla uppförsbackar och nedlut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *