Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Fia

Fia är snart 5,5 mån. Hon håller igång oss så vi blir gråhåriga. Hon började med att hoppa över altanräcket, det är över 2 m ner till marken på andra sidan och en stentrappa. Det klarade hon galant även om matte höll på att få en hjärtattack. Sedan har hon lyckats hoppa över grinden från sovrummet där jag hade låst in henne och hennes mamma. Grinden är 1,2 m, halt golv, det tog hon stillastående. Hon har även lyckats ta sig ner för ett berg med 90 graders vinkel i full fart. Jag trodde att nu slår hon ihjäl sig, näää då…. hon ruskade på sig och var lika glad som vanligt. Jag känner att hon är som en katt med 9 liv, så nu har hon avverkat 3 och har 6 kvar. Hon är sjövild och totalt orädd för saker. Hon knatar rakt ut i vattnet och simmar, jag har inte haft någon hund innan som bara går rakt ut och tar sig en liten tur.

Vi har påbörjat träningen nu och jag har inte hittat något som hon tycker är roligt att leka med som belöning. Jag har provat olika dragkampleksaker, rådjursklöv, flätat flätor av fleecefiltar, men har inte hittat något som hon brinner för. Igår hittade jag en fågelvinge som jag hade glömt bort var jag lagt (den är torkad), jag tänkte att vi testar den. Fågelvingen föll damen i smaken, det är första gången som hon har varit riktig på när det gäller lek. Så i helgen tänkte jag tina lite fågel så får vi se hur hon gillar det, kanske är det lösningen på våra lekproblem. Jag vill kunna dra upp tempot med lek när vi tränar, då det ger mycket gratis i träningen, men det är svårt när man har en så selektiv dam som inte leker med allt, kanske har jag nu hittat nyckeln till lekbelöning i och med fågelvingen,  det återstår att se.

2 Responses to Fia

  • Känner igen beskrivningen?,Ester kör efter devisen fullt ös,sedan om det är över träd, nedför berg eller stora stenar spelar ingen roll, bara det går FORT. Vi funderar om det inte är Tiger i nalle Phu som är pappa?.
    Vi har precis avslutat valpkursen, vilken hund❤️. Du/ni har verkligen prickat rätt med den här kullen☺️.
    Ha det så gott
    Ester med familj

    • Ja, Fia har inga begränsningar på vad som kan skada henne eller inte, hon bara röjer fram genom stock och sten 🙂 Jag är så glad att ni tycker om henne, kan du inte skicka lite bilder på henne så jag får se hur om ser ut, är lite nyfiken 🙂 Ha det så bra så hörs vi 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *