Bexzima's Kennel

Uppfödning med inriktning på dual purpose labrador

Fia

Min lilla söta Fia bröt benet den 2 december och fick 2 spiralfrakturer på vänster bakben. Hon lekte med Winna och det var halt, vände mig bort i 2 sekunder och sedan händer det. Fia skrek rakt ut i smärta och benet pekande ut från kroppen. Det gjorde så ont i mitt hjärta. Vi lastade in henne i bilen och begav oss till Bagarmossens djursjukhus. Hon röntgades där och man såg spiralfrakturen. Det här hände alltså på tisdags morgon, Bagarmossen erbjuder mig operation på torsdag morgon, torde att jag skulle svimma. Hur dumma får man bli, skulle hon ligga i 2 dygn med smärta, inte kunna gå på toaletten osv. Jag sa, att det är bara att sätta igång och ringa och få ett annat sjukhus som har tid att operera henne, tänker inte vänta! Till slut så fick jag tid på Södra djursjukhuset och jag åkte dit och hon opererades på tisdag eftermiddag. Hon fick en metallplatta med 7 skruvar. Operationen gick bra och jag hämtade henne dagen efter. Benet var jättesvullet och hon hoppade på 3 ben när jag hämtade henne. Nu började tillsynen av henne 24/7. Vi masserade och kylde benent, hon fick bara gå ut och göra sina behov, sedan var det stillhet som gällde. Jag visste och vet att det här kommer att bli en utmaning av dess like då hon inte är speciellt stillsam av sig. Svullnaden gick ner efter 2 dgr och hon började stödja på benet. Första veckan gick bra att hålla henne i stillhet, hon hade säkert ont och var lugn bara därför. Det har nu gått 3 v och 3 dgr sedan operation och hon är ett monster. Hon skulle helst bara springa och brottas om hon fick bestämma. Det vi nu har gör är att börja träna upp styrkan i bakdelen och hon får gå på 10 min promenader. Hon ska efter nyår börja vattenträna.

Winna

Winna kommer att paras nu i vår, jag har svårt att bestämma mig för en hane. Det finns en fin hane i Tyskland och en i Danmark, jag får fundera på saken över jul sedan ska jag bestämma mig, hahaha, har lite beslutsångest.

Winna är på bilden 1 år och vi var och tränade lydnad i Haninge hundhall

Winna är en trevlig, lättsam och arbetsvillig tik, hon har stort tålamod och ett gott hjärta.

Winna 8 v gammal

Mårtenutställningen

Igår var jag och Maria med våra juveler på utställning. Domare var Patrik Ragnarsson. Fia placerade sig 2:a i sin klass med Hp. Isak placerade sig också 2:a med Hp. Vi är så nöjda över våra fina hundar 😊

Isak
Isaks kritik
Fia
Fias kritik
1 2 3 98